Masih Hangat

15 November 2011

Awek Paling Market Dalam Kampung



As Salam and Hello.


Masa Caldina (Caldina adalah sebuah kereta, bukan perempuan) tengah hot dulu, adik aku pernah cakap sama aku;

Angah, apa kata kau tolak kereta kau ni, kau ambik Caldina. Smart weh. Kalau kau pakai Caldina, kau lah awek paling market dalam kampung ni.

Aku tidak membalas dengan kata-kata, cukuplah sekadar pandangan dengan jelingan yang padu. Tapi dalam hati memang tergelak dan cuma mampu berkata;


Wak lu. Akak kau ni nak hidup bulan-bulan pun semput, nak bayar kereta yang ada tu pun terketar-ketar, kau nak suruh aku tolak-tolak pula ya.


Tapi kalau aku banyak duit (duit sendiri), takde aku nak beli Caldina. Koman-koman pun BMW X6. Ehem!! Bukan saja awek paling hot, tapi awek paling terbakar dan menjadi idaman mak mertua.

Inilah gadis bernama Caldina itu.


But somehow his words made me think,

Adakah dia bercakap dengan hanya berdasarkan penggunaan kapasiti otak budak lelaki berusia 17 tahun, ataupun sememangnya di sudut terdalam seorang lelaki terdapat sifat materialis yang sinonimnya dilabelkan kepada orang perempuan.

Eh tapi sifat materialis ini sememangnya ada pada lelaki, jika tidak takkan terwujudnya terma Gigolo itu. Hmmm. Lelaki sekarang semakin materialis. Yeah i know, i know. Takde bezanya lagi lelaki dan perempuan. Zaman sekarang semuanya duit. Nak jadi negara moden kan?



Ehem !!

Rasanya kalau lepas kahwin nanti I nak mintak husband I sambung bayar kereta I tu, agak-agak dia sudi tak ya?

* Tiba-tiba 'I'. Gedik ok !! *



.

9 Kata semangat:

Anum said...

sudi kot.hehee

♥Aien Najwa♥ said...

hehehe..tapi adek u nk jadikan material utk kakak dier jer...(~___^)..caldina, smart woooo..loike..=)

kisahkita said...

awak nak kena tendang ker aper nak suh sambung bayar???

Yatt S. said...

anum: yeke? awak rasa dia sudi ke? tengok gaya macam tak je?

Aien Najwa: yela tu. takde maknanya. dia nak berlagak je tu.

kisahkita: eh apa ni nak tendang-tendang kita ni? lalalalalalala.

Miss Tasantek said...

ouh..ok. x6 tu pon idaman kita :) tapi...muntah darah lah kalau dapat pakai skang :) hohoho...
gaji 20 tahun baru boleh buat donpemen die je...aisey...*geleng2 kepala*

unieMARKS :) said...

Sekarang semua pasal duit jaaa :)

asma HazeLnut said...

hahahaha..lawak..lawak..sape awek paling market kat jiboi skang ni weh??yang jadi rebutan dulu dah nak nikah ujung bulan ni haa

asma HazeLnut said...

psst..bapak aku dah kasik kad kat ayah ko..hehe..sian org tuo tu jadik posmen plak..sory lah main pas2..

Mawar said...

hotnye..hehee