Masih Hangat

17 November 2011

Ayat Reject Lelaki Dan Maksud Tersirat

As Salam and Hello.


Ayat yang selalu digunakan lelaki untuk mereject perempuan dan maksud tersirat di sebaliknya.

Shoot !

1) Aku sayang kau tapi aku anggap kau tak lebih macam adik sendiri. (Kau tak cantik !)

2) Ada jurang antara kita. Siapalah saya nak dibandingkan dengan keluarga awak yang datang daripada keluarga senang. (Kau tak cantik !)

3) Saya tak berapa pasti lagi. Apa kata kita berkawan dan berkenal-kenal dulu? (Kau tak cantik !)

4) Ada banyak perkara belum settle lagi. Tunggulah bila saya dah stabil. (Kau tak cantik !)

5) Saya dah ada kekasih. Awak terlambat sikit je. Kalaulah kita bertemu lebih awal. (Kau tak cantik !)

6) Saya tak date dengan perempuan satu tempat kerja. Susah. (Kau tak cantik !)

7) Percayalah cakap saya. It's not you, it's me. (Kau tak cantik !)

8) Saya nak tumpukan perhatian pada kerjaya. Kalau saya sibuk sangat, takut nanti saya abaikan awak pula. Tak adil. (Kau tak cantik !)

9) Saya nak hidup membujang je. Kalau saya dah bersedia, mungkin kita akan bersama. (Kau tak cantik !)

10) Kita berkawan je lah.  Ah, perasaan ni sekejap je, nanti hilanglah. (Kau memang tak cantik !)

Ayat-ayat yang common, tapi sahih atau tidak maksud tersirat tu, kau kena tanya sama orang lelaki lah. Atau kalau kau berani, tanya sendiri pada orang yang reject kau. Err kalau kau kena reject la. Ok?



.

20 Kata semangat:

sis92 said...

perempuan sekarang pun pandai memilih
nak yang kaya raya tua pun takpe huhu
kalau kacak kemain bangga cerita sana sini:D
oh itu bukan saya

Anum said...

ermmmmmmmm

khairul akmal bin azman said...

laki ke pompuan same je skunk..
reject mereject

dmi dapat psgn yg baik!

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

motif utama nak cakap xcantik je..punya la berbunga2 ayat nak jaga ati la konon2...haha

teha (cik teah rusli) said...

ayat punyalah menjaga hati tapi maksudnya menyentap jiwa....hahahah..tapi perempuan pun banyak guna ayat-ayat kat atas tu gak kalau nak reject tapi maksud berlainan la,...

Qil_H0shi said...

hahaha.,kijam t0l :)

Putra Ardiles said...

wah.. mcm tu pun ada ya.. huhu. :D

afzalsukasuki said...

tu kira ayat berkias..okeh hape.nak aku buat ayat perempuan pulak ke?haha

Aliya ♥ said...

ayat no 8 cam pena denga -__-

NAZRUL AZAT said...

selalu kene reject - alasan : tak taste !!!

eira_comel said...

aku sokong

miss_rainbow said...

itu la lelaki..

mR.aSLaN said...

ala semua sama je ..

milo said...

haha..ayat cover ni or ayt sopan..tak kene ayt direct lg tu..hehehe..

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

totally tak cantik..kehkehkeh..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

ayat yang berkias dan menyentap :)

Nafisah Ruslan said...

ayat baik je dorang kasi.. haha

cik ungu said...

kadang-kadang ayat tu semua digunapakai bila lelaki dah jumpa yang LEBIH CANTEK !


tak puas2. lempang kang.

mR.aSLaN said...

sabar sabar cik ungu ..
bawak bertendang ..

farah hanim said...

coii
tu lelaki memilh je tu
ckp jela xnk
nak berkias2 lak
hehee