Masih Hangat

02 July 2011

Manis Bukan Hanya Di Mulut

As Salam and Hello.


Rasanya semua orang dah tau dah kot kisah Chris Medina dengan tunang nya Juliana Ramos. Well, being a sceptical me, aku anggap (tanggapan kali pertama) dia sekadar mempergunakan tunang dia dan kisah sedihnya untuk berjaya dalam audition American Idol 10 tu.


Ok. Aku prejudis.

Tapi tunang dia sebelum accident tu serius gila cun. Dan kalau tanggapan aku yang tadi tu tentang mamat ni ternyata salah, memang aku respek dia. Tak ramai lelaki mahupun perempuan yang mampu untuk kekal dengan perasaannya kalau terjadi kes yang macam ni.


However, aku tertanya-tanya juga adakah perasaan cinta itu sebenarnya telah bertukar kepada simpati. Ya, siapalah yang tahu. Hanya dia dan Tuhan. Semoga dia kekal menjaga janjinya.





What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

10 Kata semangat:

myra yusreena said...

wuu..dulu first tyme dengar lagu ney, bape gelen aimate da terbazirrr..huhu

NuSaNa NoSa 91 said...

ehhh?? keen tak tau pon sal cite ni?? ketinggalan.. T_T

liyanalalala said...

harap2 lah kann...
apapun, lagu tu memangg sedap..:)

Oh!Belog said...

ramai lelaki macam tu..

hanya manis di mulut sahaja..

-------------------------------------------
nak ajak join komuniti blogger Malaysia di http://www.ohbelog.com/
join dan dapatkan traffik FREE...

pandangkedepan said...

cinta ngan simpati boleh bersama...tapi jangan biarkan simpati melebihi cinta..kelak kan binasa..cewahh...:P

Miss Y and Her World said...

@myra yusreena
uish!!dasatnya. terharu sungguh ek? ;)

Miss Y and Her World said...

@NuSaNa NoSa 91
keen. sebenarnya baru tau gak. hihihi.tu yang baru muncul entry ni. sama-sama lah kita ketinggalan ;)

Miss Y and Her World said...

@liyanalalala
kan? harap-harap dia kekal dengan apa yang dikatakan. lagu ni best kan? lirik dia.

Miss Y and Her World said...

@Oh!Belog
itulah. kadang-kadang naik takut. setiap ayat yang keluar dari mulut diorang, mesti buat tertanya-tanya 'betul ke apa dia cakap ni?'

Miss Y and Her World said...

@pandangkedepan
ewahhh ayat. mesti pro ni. tapi kalau simpati, mesti rasa kesian je. tak ke menipu diri sendiri?