Masih Hangat

21 June 2011

Perasaan Yang Mengujakan



As Salam and Hello.



Update blog time tengah kerja memang best.

Perasaan membuat sesuatu yang terlarang, tapi kau buat juga, memang exciting. Teruja. Aku rasa sebab tu ramai je yang sibuk update/comment status Facebook/Twitter in working hours.


Kalau bos ada depan mata, lagi lah perasaan tu membuak-buak. Sambil pandang bos, sambil update status. Fuh. Memang mengujakan. Berdebar-debar gitu. Kau nak juga update status, dalam masa yang sama kau kena pastikan yang kau takkan kantoi.






Kadang-kadang, benda yang dilarang tu lah yang kita suka buat. Nak buat macam mana kan. Sebab memang rasa excited. Seolah-olah menguji tahap kecekapan kau.

Tapi setakat yang ringan-ringan je lah ye. Jangan lah pula kau pergi buat kesalahan yang bodoh semata-mata nak test kehebatan kau tu.

Macam hisap dadah baik punya depan polis.

Atau,

Buat seks rilek je sebelah bilik bapak cewek/cowok kau. (Buat seks kat mana-mana pun kalau tak nikah lagi hukumnya memang haram. Awas!!)


Itu memang badigol.

8 Kata semangat:

Cik Aish said...

huhu stuju...benda yg dilarang tu la yg kt suka buat.. adess..

ct N honey said...

ada cabaran kalau buat benda yg salah ni..sbb tu suka..he..he..

[sutera kasih] said...

hehe betul2..mcm bdk2, kalo kita larang, itula dorg suka buat..cuba kita suruh, msti dorg xbuat

Miss Y and Her World said...

@Cik Aish,
kan kan? tebiat betul ;)

Miss Y and Her World said...

@ct N honey,
betul, konon nak test kehebatan diri. bila dapat buat, rasa teruja ;)

Miss Y and Her World said...

@sutera kasih,
hehe. camne kalo bos suruh main tenet? kita pun pk2 agak-agak dia perli ke tu? hahaha.

kechixx said...

lagi orang larang kita lagi kita degil nak buat...kan?kan?yang penting akidah kita...;)

Miss Y and Her World said...

@kechixx,
betul!!